Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 21 to 40 of 118

Thread: New -- CS918S

  1. #21
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    here i'm
    Posts
    781
    http://mirrors.xbmc.org/nightlies/android/arm/
    Hmm..
    You did a firmware update.. to get a newer version of xbmc?
    See.. above link to download latest version xbmc

  2. #22
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Australia
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by more2read View Post
    The posted "stock" does not seem 1080 compatible. Bummer
    That no good.... Are there any other recommended ROMS ? Other than the stock one?

  3. #23
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    North Am
    Posts
    43
    You did a firmware update.. to get a newer version of xbmc?
    Yes. When I tried to install a newer XBMC, there is an error message about trying to update a package with a different signature.

    Are there any other recommended ROMS ?
    Not that I know of.

    If anyone purchased this unit and has the original firmware to share......
    http://www.geekbuying.com/item/CS918...ck-322402.html

  4. #24
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    here i'm
    Posts
    781
    Quote Originally Posted by more2read View Post
    Yes. When I tried to install a newer XBMC, there is an error message about trying to update a package with a different signature.


    Not that I know of.

    If anyone purchased this unit and has the original firmware to share......
    http://www.geekbuying.com/item/CS918...ck-322402.html
    Firmware can be found here
    http://www.freaktab.com/showthread.p...allwinner-a31)

    The signateure error.. can be solved by 'uninstalling' xbmc.. then installing the new version

    Cheers.. and happy holidays

  5. #25
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    North Am
    Posts
    43
    That is the firmware I loaded. It's the same as what was on the unit originally, but no 1080 support - when you select 1080 for Display Output, the screen just gets bigger.

    Now with XBMC being tied to Vidon.me, think I could just install the new Vidon.me for AV200?

  6. #26
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    here i'm
    Posts
    781
    Hey..
    Nice find 'vidon.me for av200" i did not know the released a new version

    Yes.. give it a try.. i will also try it..

  7. #27
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    North Am
    Posts
    43
    @ mitchell4you
    Using the posted Stock ROM, are you getting proper 1080p output when changing the Setting > Display to 1080p?

  8. #28
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    here i'm
    Posts
    781
    My cs918S is still in the post..
    -i have another a31 unit.. that seems to do 1080.. atleased thats what my monitor reports

    I tried 'vidon.me' for av200 but its not working.. any vid link crashes xbmc.. it seems
    -only using 'playercorefactory' file.. i got it running (creating a xaf-build)
    --perhaps its made to only work on av200?

    I hoping..
    That perhaps elektrik can make a 1080kernel
    http://www.freaktab.com/showthread.p...tricity-ROM-to

  9. #29
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    North Am
    Posts
    43
    My cs918S is still in the post..
    Ah! Make a back-up first thing. LOL

  10. #30
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    North Am
    Posts
    43
    Vidon.me 200 did not work for me either
    XBMC Alpha 10 not working well either.
    My videos my be too much for this hardware.

  11. #31
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    here i'm
    Posts
    781
    Well..
    After testing.. the android 4.2 for the mk823 [its not working properly]
    I decided to install the cs918s firmware on it..
    -it boots in Safe Mode
    -I like the /setting/audio pass-though raw mode option
    -Display modes -I tried 1080p 60hz and the monitor stated 1080p
    -Lan worked [bl and wifi Not ]
    However.. after 5 min.. the screen be came 3d.. then the unit becomes unresponsive [different hdmi chip?]
    anyway.. I got some need info.. [governors settings ect]
    -I reinstalled elektric.. [So, Its not bricked lol]

    It was fun.. while it lasted

  12. #32
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Saint-Jérôme, Québec
    Posts
    254
    I just received my unit, remote not working...but I order a tronsmart, unfortunatly the most important key enter not working, not working with rc11 either. I check with my phone and remote not emeting, chinese quality check....

    After one hour, system UI not responding impossible to start...
    Last edited by Sarco; 12-24-2013 at 09:07 AM.
    T428 (Quickshot V 3 the greatest of all but wasser beat it!) Radxa Rock (RR)

  13. #33
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    North Am
    Posts
    43
    After one hour, system UI not responding impossible to start...
    Do you mean the "blue" light is out, and unit will not boot?
    If so, try a different 5v power supply.

  14. #34
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Saint-Jérôme, Québec
    Posts
    254
    Quote Originally Posted by more2read View Post
    Do you mean the "blue" light is out, and unit will not boot?
    If so, try a different 5v power supply.
    The unit start but I had error UI and impossible to pass thrue, always the message error UI. I flash with firmware for this site,now working. Very disapoint... no wireless mouse "enter" key working what a mess. My remote included is not workng! Grrrrrrrrr!
    T428 (Quickshot V 3 the greatest of all but wasser beat it!) Radxa Rock (RR)

  15. #35
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    North Am
    Posts
    43
    Bummer.

    Did you happen to save original Factory Firmware?
    The "stock" firmware here does not support 1080p.

  16. #36
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Saint-Jérôme, Québec
    Posts
    254
    Why should I backup my firmware, I only have time to install mxplayer and es explorer... play some sample video file. My tv said it is in 1080p with the download firmware.
    T428 (Quickshot V 3 the greatest of all but wasser beat it!) Radxa Rock (RR)

  17. #37
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Saint-Jérôme, Québec
    Posts
    254
    I reproduce the ui error, when trying to change lcd density from 160 to 240 in build.prop
    T428 (Quickshot V 3 the greatest of all but wasser beat it!) Radxa Rock (RR)

  18. #38
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    North Am
    Posts
    43
    My tv said it is in 1080p with the download firmware.
    With the Stock firmware, when I set to 1080, the screen gets bigger.

    Why should I backup my firmware...
    I am looking for the Factory Firmware to reload onto my unit.

  19. #39
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Saint-Jérôme, Québec
    Posts
    254
    My first impression:

    Very anoying screen flash.
    Wireless mouse without "Enter" (rc11 an tronsmart)
    Included mouse not working.
    Video play 1080p, some stuttering plus anoying screen flash but viewable.
    The interface realy not as shown on buying page.
    It will need real work, I am disapoint... unable to uninstal fireair (I suspect that shit to be involve in flashing screen).
    Do not try to modify build.prop, you will loose everything.
    T428 (Quickshot V 3 the greatest of all but wasser beat it!) Radxa Rock (RR)

  20. #40
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    here i'm
    Posts
    781
    Hi..
    Titanium Backup root has a option to freeze Miracast/Fireair app
    -also ; Android Tuner

    For the flashing.. try this;
    /settings/developer/ Enable/vink [disable hardware overlays]

    r11
    http://www.armtvtech.com/armtvtechfo....php?f=6&t=752

    ps.. if there is option.. at /settings/developer/
    -to enable MSAA 4x.. you should try it.. makes the screen even better..

    note.. disable hardware overlays and MSAA..are disabled after reboot
    - quite annoyingly

    Goodluck..

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •