Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 41 to 60 of 61

Thread: [ROM] PMID4311 / EM543 - new version 20130101

  1. #41
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    North Hills, CA
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by DigiDAD View Post
    Help! How do I restore the factory ROM after my device is running this ROM? When I open LiveSuite and connect USB, Windows now says its an unrecognized device. Do I need to use CWM at this point? Will the factory ROM work via CWM or are LiveSuite and CWM ROM .img files different?
    Make sure the tab is off when you plug it in. Try tapping the power button as soon as you plug it in; you should get a dialogue box in LiveSuite; say yes until the update starts. If that doesn't work; try turning it off, then plugging it in while holding the back button. You can download the stock firmware from the Polaroid website, as others have stated. Search for the blog "Outskirts of Obscurity," there's a post there about flashing CM10 onto the device and installing CWM.

  2. #42
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Indianapolis IN USA
    Posts
    7
    Can OP describe how he went about porting to the 4311? I would like to be able to keep up to date (even more so considering the recient master key issue), but I am not really sure how to do it.


    I am not a coder, but have set up my own kernel for my *nix box, so is it just simple setting up the kernel to support it, or did you write some patches? Is it something I could do?

  3. #43
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    VA
    Posts
    138
    I read that Jellybean does not support flash. So am I better off to keep ICS on my pmid4311 instead of installing the Jellybean version on here? Just wondering before I try that and then get no flash or the Jellybean doesn't work as well as the ICS.
    Tablets: Polaroid PMID 701i, PMID 4311, Zeki 10" tablet

    "God Loves You"- Arlo Guthrie

  4. #44
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Stillwater OK.
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by cherylharrell1961 View Post
    I read that Jellybean does not support flash. So am I better off to keep ICS on my pmid4311 instead of installing the Jellybean version on here? Just wondering before I try that and then get no flash or the Jellybean doesn't work as well as the ICS.
    Flash works fine with Jelly Bean on my Le Pan S. I haven't updated my 4311 so no guarantee.

  5. #45
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Indianapolis IN USA
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by cherylharrell1961 View Post
    I read that Jellybean does not support flash. So am I better off to keep ICS on my pmid4311 instead of installing the Jellybean version on here? Just wondering before I try that and then get no flash or the Jellybean doesn't work as well as the ICS.
    I have this version installed, as well as flash. It works fine, in that I have had no issues. I have used it to stream a few shows, as well as often listen to shoutcast, with no problem.

  6. #46
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    VA
    Posts
    138
    Thanks for the info ya'll. I will have to try installing Jellybean on it and see. Hope it's faster than ICS.
    Tablets: Polaroid PMID 701i, PMID 4311, Zeki 10" tablet

    "God Loves You"- Arlo Guthrie

  7. #47
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    VA
    Posts
    138
    I tried to download the Live Suite stuff and Norton said it was a security risk. Scared of viruses I stopped downloading it and deleted what I had already downloaded onto my moms puter. I better not upgrade to Jellybean until I can find a safe version of the Live Suite. Don't want to goof up my moms puter or my tablet. Oh well.
    Tablets: Polaroid PMID 701i, PMID 4311, Zeki 10" tablet

    "God Loves You"- Arlo Guthrie

  8. #48
    ROM Developers elektrik's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    1,542
    Quote Originally Posted by cherylharrell1961 View Post
    I tried to download the Live Suite stuff and Norton said it was a security risk. Scared of viruses I stopped downloading it and deleted what I had already downloaded onto my moms puter. I better not upgrade to Jellybean until I can find a safe version of the Live Suite. Don't want to goof up my moms puter or my tablet. Oh well.
    Just download ANY of the firmwares on the polaroid southern telecom site. almost every single package contains the livesuite utility to flash-you simply select a different .img file to load

  9. #49
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    VA
    Posts
    138
    Thanks so much for the info. I will have to try that. Does anyone know if Jellybean is faster than ICS? I was hoping an upgrade to Jellybean might fix the lag that ICS has.
    Tablets: Polaroid PMID 701i, PMID 4311, Zeki 10" tablet

    "God Loves You"- Arlo Guthrie

  10. #50
    ROM Developers elektrik's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    1,542
    Quote Originally Posted by cherylharrell1961 View Post
    Thanks so much for the info. I will have to try that. Does anyone know if Jellybean is faster than ICS? I was hoping an upgrade to Jellybean might fix the lag that ICS has.
    I haven't tried the JB version on the PMID4311 but with the (newly found) changes I'll be making to elektricity ROM (eventually)for it, it should be quite quick.

  11. #51
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Indianapolis IN USA
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by elektrik View Post
    I haven't tried the JB version on the PMID4311 but with the (newly found) changes I'll be making to elektricity ROM (eventually)for it, it should be quite quick.
    Elektricity rom?

    You can try DLing my LiveSuite. This is my folder zipped (sans the CM and stock firmware folders) and upped. It has no virus's.
    http://www.sendspace.com/file/wqtbw1

  12. #52
    ROM Developers elektrik's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    1,542
    Quote Originally Posted by theredbaron View Post
    Elektricity rom?

    You can try DLing my LiveSuite. This is my folder zipped (sans the CM and stock firmware folders) and upped. It has no virus's.
    http://www.sendspace.com/file/wqtbw1
    ...why are you posting a link to LiveSuite?

  13. #53
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Indianapolis IN USA
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by cherylharrell1961 View Post
    I tried to download the Live Suite stuff and Norton said it was a security risk. Scared of viruses I stopped downloading it and deleted what I had already downloaded onto my moms puter. I better not upgrade to Jellybean until I can find a safe version of the Live Suite. Don't want to goof up my moms puter or my tablet. Oh well.
    So I figgered I would give my folder of LIve Suite, as I know it has no virus, as I scaned it with clamav.

  14. #54
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    VA
    Posts
    138
    Thanks for posting that. I'll have to dl it when I get a chance.
    Tablets: Polaroid PMID 701i, PMID 4311, Zeki 10" tablet

    "God Loves You"- Arlo Guthrie

  15. #55
    ROM Developers elektrik's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    1,542
    Oh I see-He was posting the livesuite for you but quoted me. I was like "huh?"

  16. #56
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Indianapolis IN USA
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by elektrik View Post
    Oh I see-He was posting the livesuite for you but quoted me. I was like "huh?"
    I don't know of the Elektricity rom you spoke, I didn't even think to dual quote, and I wanted to give a working livesuite too. As I was most interested in the elektricity rom, I quoted you. Plus the upping the livesuite was an after thought, after I had already clicked repy.

  17. #57
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Earth
    Posts
    1

    Just picked up an Emerson 543

    Greetings.

    I picked up an Emerson em543 new in a box two days ago for $30, and immediately hit Google for root/rom info, leading me here.

    Quick overview.... I had no issues flashing your packages to the device. Awesome job, thank you for investing the time to put this out, I can't imagine the work involved.

    Once flashed I had all of the usual problems that seem to be listed here, objects weren't sizing up right and things like that, I applied the DPI fix which seemed to rectify most of it. The biggest problem I have is that it seems to slow to a crawl after a time.

    I'm not positive but I think it might be tied to installing Amazon Appstore after I had used the Google Play Store to install all of my Android stuff there. So I reflashed the device back to stock and noticed the battery was being torn through in an obscene fashion, so I decided to give the CM flash one more chance..... and here I am.

    Just wanted to get a post in, hoping to participate, will update after I get a chance to install some stuff and pin down my issue.

    Thanks again.

  18. #58
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Indianapolis IN USA
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by Lain View Post
    The biggest problem I have is that it seems to slow to a crawl after a time.

    So I reflashed the device back to stock and noticed the battery was being torn through in an obscene fashion, so I decided to give the CM flash one more chance..... and here I am.
    Yeah, this isn't the fastest device on the market, it does craw sometimes. I have found that the best way to deal with this is to:

    1. Have ES Taskmanager installed, and the killall widgit on the desktop and use it before I start a new program.
    2. In ES taskmanager you can go in and blacklist alot of the startup apps. You don't need at of things always running that try to auto start. Every little cycle helps with this device.
    3. In Settings/Dev tun on "Don't keep activities", change the background process limit to at most 1, and checking "Kill app back button".
    4. There is a program called "System Tuner" that lets you OC your CPU. I can get mine up to 1.15ghz. Any more and it crashes, though this will use more power.

    As for the battery thing, well, this is mostly a wifi thing. With Wifi on I get a little under 2 hours of life. With it off, and playing GBA emu, I can go for 2 hours and use 20%. So yeah, turn off the wifi whenever you are not using it.



    Also, a little bit more. I turn suggest turning it off tablet mode (setting in screen). It is a really small screen, and pretty bad res, and having the app thing it is a "tablet" isn't the best. Apps that thing that will often times give the "big view" type stuff. This is noticable in the Youtube app for instance. Also, as I would recomend GMD AutoHide Soft Keys. The big reason is I like having the apps use the full screen, which a lot won't because the soft keys need to show. This removes it, and has a "hidden" soft key. There is also the added stuff you get with it. Like a menu button that doesn't get hidden by the notification menu, the abulity to jump to the last program, close all programs, google something, ect. Then there is the fact that the phone soft keys bloody suck .

    Hope this helps you some.

    O, and EMU's up to the PSX work fine on it, though you may want to get a usb micro to usb female and a joystick if you intend to use it to game.

  19. #59
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Columbus, GA
    Posts
    1

    App2SD and a few other questions

    I had my EM543 for a few months and I need to thank you guys of making this thing run smoother and better looking. I just did the dopa thing and CM10 upgrade. I had to twiddle with the 'ro.sf.lcd_density' setting like the posting said and the screen is better. I did remove a few apps and added others to the 'app' directory to more suit the things I used.
    BUT.... I had to use the PMID4311 zip. The touch screen didn't work with the EM543 zip but it does work with the PMID4311. I'm just glad I was able to fix that on my own by reading through the forum.
    Also, I think I messed up my internal SDcard. and also my external sdcard is non-functional. I use App2SD with my Verizon Vortex and it does same memory and out of habit installed it on the EM543. and as I'm typing this I seem to recall not to use any app to SD programs since it's built-in to the CM10. is this true or is there something else that I messed up?
    I'm gonna try redoing the Dopa setup and then installing the EM543 zip again and see if that fixes the sd cards.
    also, is there a difference in the camera drivers on the PMID vs the EM543?

  20. #60
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    North Hills, CA
    Posts
    7

    Memory Problem

    I've been using this ROM for a couple of months without serious problems, but now I seem to be having trouble with the internal memory. Usually, if I go to the "storage" area under settings, there's categories for internal memory, another for internal memory, and one for the SD card. Now the tablet only has one category for internal memory (the second one is blank). Every time I put in the SD card, I get a message that says "SD card is damaged, try reformatting." When I hit the reformat button, I get the same message.

    When I try to launch Transformers Legends, I get a message that says, "SD card is currently in use, try disabling mass storage mode." This despite the fact that the tablet isn't hooked up to a computer. Is there a way to fix this, or is the tablet just giving out?

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •